Nieuws
26 oktober 2006 - Ron Smeets

WiFi en Internet toegang per luchtvaartmaatschappij

De afgelopen weken is al behoorlijk wat gezegd en geschreven over mobiele en (breedband) internet diensten in vliegtuigen.

Zo besloot Boeing onlangs tot het stopzetten (eind 2006) van haar Connexion dienstverlening, kort daarop gevogd door de mededeling van Panasonic dat zij de dienstverlening wel wilde overnemen, mits levensvatbaar.

Sindsdien is Boeing druk doende om de Connexion WiFi en ineternetdiensten zo veel mogelijk in het nieuws te krijgen en het gebruik ervan te stimuleren door ze de laatste maanden van dit jaar gratis aan te bieden.

Krijg je nu zin om een rondje te vliegen en wil je weten op welke vluchten, of in welke toestellen, van de diverse maatschappijen je nu gratis kunt internetten, dan staat hier een complete lijst, gesorteerd per luchtvaartmaatschappij en vluchtroute.

Ook KLM staat ertussen. Onze nationale luchtvaarttrots biedt Connexion services aan op alle vluchten en in alle classes waar gevlogen wordt met een Boeing 777 of Airbus A330.Gerelateerde links:
Gratis internetten in Boeing vliegtuigen
Panasonic neemt Connexion over van Boeing
Doek valt voor Boeing's breedbandservice Connexion
GSM-loze gebieden verdwijnen snel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.