Nieuws
21 januari 2013 - Ron Smeets

WiFi en camera update Lumia 920 en 820 onderweg?

Op mijn Lumia 920 heb ik nog geen update melding ontvangen (ook niet na handmatig zoeken), maar de afgelopen uren duiken meer en meer berichten op dat de uitrol van de zogenaamde Portico update voor Windows Phone 8 naar de internationale versies van de Lumia 920 en Lumia 820 gestart zou zijn.

Met deze update wordt de irritante WiFi 'bug' opgelost die ervoor zorgde dat de draadloze verbinding samen met het display in de slaapstand schoot, ook als er een actieve WiFi verbinding gebruikt werd. Daarnaast wordt een software probleem van de camera verholpen waardoor foto's soms wat onscherp werden.

Natuurlijk zijn er nog wat algemene prestatieverbeteringen, bugfixes en de optie om inkomende telefoongesprekken te weigeren in combinatie met het versturen van een (voorgeprogrammeerde) SMS naar de beller. Het versienummer van de betreffende update is 8.0.10211.204. Iemand die de update wel al ontvangen heeft? Reageer maar.

Bron, Bron.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.