Nieuws
28 april 2006 - Ron Smeets

WiFi client voor Nokia mobieltjes

Binnen enkele weken zal Nokia, in samenwerking met iPass, een WiFi connectivity client lanceren voor de Nokia 9300i en 9500. Later zullen ook de E-Series en wellicht andere dual-mode (WiFi en GSM in een) toestellen hiermee uitgerust worden.

Dankzij de software van iPass software gebruikers van deze Nokia toestellen voortaan vrijwel overal ter wereld verbinding maken met het internet via openbare Hot Spots.

De Finse toestelmaker zet hiermee een nieuwe stap die past in de filosofie van Nokia's UMA concept, Unlicenced Mobile Access, ofwel iedereen overal mobiel online zonder moeilijke en dure abonnementen of verschillende devices te moeten aanschaffen.Gerelateerde links:
Motorola's nieuwe dualmode WiFi GSM
Nokia zet in op UMA en DVB-H
LG's WiFi telefoon
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.