Nieuws
03 februari 2012 - Ron Smeets

WiFi beveiligings lek in diverse HTC Androids

Sommige HTC Android toestellen blijken last te hebben (gehad) van een WiFi beveiligings lek. De Taiwanese fabrikant zegt een deel van de probleemtoestellen al voorzien te hebben van een fix, maar het is nog niet helemaal verholpen en de fabrikant heeft ook niet erbij gezegd welke toestellen al gefixed zijn.

De smartphones waarin deze bug ontdekt is zijn de HTC Desire HD, Desire S, EVO 3D en enkele 'Amerikaanse' modellen (de T-Mobile myTouch 4G, DROID Incredible en Thunderbolt 4G).

Het probleem dateert al van september vorig jaar. De bug gaf elke applicatie die gebruik maakt van het ACCES_WIFI_STATE proces (is onder andere bedoeld voor apps die gebruik willen maken van de WiFi verbinding van je toestel) toegang tot de WiFi wachtwoorden.

Volgens HTC zal er in de loop van volgende week in ieder geval een fix uitgerold worden voor alle toestellen die last hebben van dit WiFi beveligings lek. Check t.z.t. deze website van de fabrikant.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.