Nieuws
21 augustus 2005 - Ron Smeets

WiFi bankroof in Finland

De Finse vestiging van GS Money in Helsinki is in Juni, naar nu blijkt, het slachtoffer geworden van een bankroof via een onbeveiligde WiFi accesspoint.

Onderzoek wees in eerste instantie een buurtbewoner aan als schuldige, aangezien de bankrovers via zijn WiFi router zich toegang veschaft hadden tot de banksystemen. De nietsvermoedende Fin bleek echter niets te maken te hebben met de roof zelf.

Voor de medewerker via wiens laptop de roof uiteindelijk plaatsvond lag dat anders. Hij bleek wel een compaan van de rovers. Alle mannen zijn inmiddels gearresteerd en wachten op hun proces.

De buit was overigens, met 200.000 Euro, sowieso niet voldoende om te gaan rentenieren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.