Entertainment
22 september 2005 - Ron Smeets

Wie niet gebeld wordt hoort er niet meer bij!

Vroeger zag je ze nog wel eens. Wannabe juppies die nog geen mobiele telefoon hadden van de zaak en dan met een gewone telefoonhoorn al rijdend de schijn probeerden op te houden dat ze bij de tijd waren. In die tijd verschilden autotelefoons nog niet zoveel van de toestellen die thuis stonden, dus toen kon dat nog.

Nu is er een nieuwe variant op dit gedrag op komst: het neptelefoongesprek om de schijn op te houden dat je belangrijk genoeg bent om overal te bellen en gebeld te worden.

'Are You Kiddin' Me' is een service van Guerilla Innovation om je hierbij te helpen. Je belt zelf met een 0900-achtig nummer en kunt dan kiezen voor een 'luchtig' of 'serieus' gesprek. De Voice-computer aan de andere kant fluistert je vervolgens de tekst in die je moet herhalen en zo vormt zich dan een niet van echt te onderscheiden telefoongesprek.

De service is met name bedoeld voor 'losers' (sorry hoor, maar iets anders kan ik niet verzinnen) die op beurzen, congressen, openingen en andere sociale en business evenementen erbij lopen zonder interessant over te komen omdat ze niet continu aan de telefoon hangen.

Hopelijk heeft Guerilla meerdere versies van elk soort gesprek geprogrammeerd, anders sta je straks op die business borrel en hoor je 12 man hetzelfde gesprek voeren met steeds roder wordende gezichten :-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.