Nieuws
12 juli 2012 - Ron Smeets

Wie koopt RIM? (Infographic)

Na BlackBerry World wordt er veel gespeculeerd over de toekomst van RIM. Tijdens het belangrijkste event van de Canadese fabrikant werd niet veel meer gepresenteerd dan een 'vooraankondiging' van het BlackBerry 10 OS en de mededeling gedaan dat het nog wel een aantal maanden, tot eind 2012, zou duren voordat de nieuwe BlackBerry toestellen in de winkels liggen. Dat laatste is overigens al uitgesteld tot begin 2013.

Intussen probeert Thorsten Heins op alle mogelijke manieren de markt duidelijk te maken dat RIM en BlackBerry nog een prima toekomst voor de boeg hebben. 

Toch wordt meer en meer gespeculeerd over een andere toekomst voor RIM; een overname door... ja door wie eigenlijk? ;-) Hieronder staat een aardige infographic, gemaakt door Firmex, over de recente geschiedenis van RIM en BlackBerry. Waar ging het mis? Wat is het bedrijf nu nog waard en wie zou het willen kopen, of niet?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.