Nieuws
03 juli 2006 - Elske de Boer

WiBro live in Korea

Alsof het al niet erg genoeg was dat de Koreanen vaak de meest geavanceerde toestellen al ruim voordat de rest van de wereld er aan mag ruiken gewoon in de winkel kunnen kopen, hebben ze nu ook nog het voorrecht de eersten te zijn die binnen het bereik van een WiBro netwerk leven.

Twee Koreaanse mobiele providers, KT en SK, bieden hun klanten in en om de hoofdstad Seoul vanaf nu de mogelijkheid een WiBro abonnement af te sluiten. Dit jaar zullen Seoul en de omliggende steden al voor 100% dekkend worden voorzien van WiBro netwerken en uiterlijk in 2008 willen beide providers 100% dekking gerealiseerd hebben voor heel Korea.

Tests hebben uitgewezen dat de WiBro verbindingen zelfs bij snelheden van 120 km/h blijft functioneren, ideaal voor forenzen.

Voor Koreaanse begrippen is het wel vreemd dat er nog geen mobiele toestellen met WiBro ondersteuning op de markt zijn, hoewel die er wel aan zitten te komen. Voorlopig kunnen de klanten alleen met hun laptop en de Samsung PCMCIA WiBro kaart van de service gebruik maken. Beide providers geven bij afsluiting van een abonnement, dat tussen de 15 en 25 Euro per maand kost, zo’n 80 Euro korting op de aanschaf van de PCMCIA kaart of, als ze er zijn, andere WiBro enabled toestellen.Gerelateerde links:
Zweeds ziekenhuis loopt vol na ingebruikname WiMax
WiMax kaarten nog dit jaar in de winkels
WiFiber, de échte WiMax
Samsung PDA met WiBro
WiMax: opgevoerde WiFi
Over de auteur: Elske de Boer