Nieuws
18 oktober 2009 - Jeroen de Hooge

Wi-fi Direct het einde van Bluetooth?

Een aantal bedrijven waaronder Intel, Cisco en Apple komen medio 2010 met een nieuwe technologie die Bluetooth overbodig dreigt te maken. De technologie heet Wi-Fi Direct en vormt draadloze gadgets om tot hotspots.

Wi-Fi Direct laat draadloze apparaten rechtstreeks met elkaar verbinden zonder een router. Apparaten die uitgerust zijn met Wi-Fi (gsm's, smartphones, camera's, printers, laptops, ) zullen dus onmiddellijk met elkaar worden verbonden, op voorwaarde dat ze binnen een straal van maximaal 90 meter van elkaar staan.

Laptops kunnen dan zonder hotspot een snelle verbinding leggen met printers en andere lokale apparaten in de buurt. Een modem is dan niet meer nodig. Het zal niet alleen tot 30 keer sneller zijn dan Bluetooth, het zal ookverder reiken en 'als software upgrade' beschikbaar zijn voor bestaande Wi-Fi-gadgets.

Om binnendringers buiten de deur te houden maakt het gebruik van het wpa2-protocol. De lanceringsdatum ligt vooralsnog rond medio 2010 maar wanneer de eerste apparaten hier gebruik van kunnen gaan maken is nog onduidelijk. Via

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.