Nieuws
30 april 2014 - Ron Smeets

WhatsApp voorlopig nog niet klaar voor Windows Phone 8.1

Hoewel de eerste officiële Windows Phone 8.1 toestellen nog niet in de winkels liggen en ook nog niet exact bekend is wanneer de bestaande Lumia's de upgrade gaan ontvangen is wel al zeker dat WhatsApp last heeft van bugs.

Dat hoeft op zich nog geen probleem te zijn want er is nog voldoende tijd om de app wel helemaal werkend te maken voor Windows Phone 8.1, maar het is nog allerminst zeker of die aanpassing op tijd zal komen. Bovendien mist WhatsApp, ook voor de huidige Windows Phone versies, nogal wat functies en de makers hebben daarvoor al maanden geen update meer uitgebracht.

Het grootste probleem dat Windows Phone 8.1 preview gebruikers momenteel in WhatsApp tegenkomen zijn verlate notificatie meldingen. Soms duurt het tientallen minuten voordat een notificatie, van een nieuw binnengekomen bericht, verschijnt. In de beta versie van WhatsApp verschijnt bij het openen telkens de melding dat het toestel waarop de app geinstalleerd is, met Windows Phone 8.1 dus, niet ondersteund wordt en dat sommige functies mogelijk niet (goed) werken. Zie screenshot hieronder.

Hopelijk worden de bugs en andere problemen verholpen middels een update vlak voor, of rond, het moment dat de eerste Windows Phone 8.1 toestellen in de winkels liggen en/of de nieuwe versie van het Microsoft OS naar gebruikers uitgerold wordt. In forums melden veel Windows Phone gebruikers, ook voordat deze nieuwe problemen bekend werden, dat ze bepaald niet onder de indruk zijn van WhatsApp op hun toestellen. Telegram, Migram en Viber worden door die gebruikers veel vaker, en met meer plezier, gebruikt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.