Nieuws
03 december 2013 - Nichal Joosse

WhatsApp voor iOS na maanden tijd eindelijk in iOS 7-stijl

Het duurde een paar maanden, maar dan heb je ook wat. De populaire berichtendienst WhatsApp heeft vannacht dan eindelijk de lang verwachte update uitgebracht voor iOS 7. Waar andere applicaties al lang een update hebben uitgebracht voor iOS 7, bleef WhatsApp ver achter. Geruchten over de nieuwe update kwamen al snel toen verschillende bètatesters foto's en video's online plaatsten. 

Er zijn een aantal nieuwe features en tweaks toegevoegd aan de update die het gebruik van WhatsApp moeten verbeteren, maar zo op het eerste gezicht is alleen de vormgeving en het design aangepast aan iOS 7. Waneer je verder zoekt, zie je al meteen dat je in de nieuwe versie broadcast messages kunt versturen naar specifieke lijsten, die ook wel zendlijsten worden genoemd. Ook is het nu mogelijk om gebruik te maken van de nieuwe notificatiegeluiden uit iOS 7, iets waar veel gebruikers ook op hebben gewacht.

Andere veranderingen: grotere thumbnails, de mogelijkheid om foto's eerst te bewerken voordat je ze deelt met je contactpersonen en nog wat extra opties bij het versturen van foto's en video's. Niiet heel veel spraakmakende veranderingen dus, maar ik denk dat WhatsApp deze ook niet nodig heeft. 

Over de auteur: Nichal Joosse