Social Media
21 april 2015 - Ron Smeets

WhatsApp telt nu 800 miljoen actieve gebruikers per maand De grote 'uittocht' na de overname door Facebook is definitief uitgebleven

Toen Facebook bekend maakte WhatsApp te hebben gekocht gonsde het van de geruchten, en forum postings, dat klanten van de populaire berichtendienst massaal weg zouden lopen (lees: overstappen naar een van de vele alternatieven). Welnu, met de mededeling dat WhatsApp op dit moment 800 miljoen actieve gebruikers per maand telt kun je definitef concluderen dat de grote uittocht uitgebleven is.

Precies een jaar geleden telde WhatsApp nog 'slechts' (ahum) 500 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Dat was enkele maanden na de overname door Facebook. Toen leek de groei ietwat te stagneren, maar van een daling is nooit echt sprake De afgelopen 12 maanden zijn er dus 300 miljoen gebruikers bij gekomen.

Ter vergelijk; Instagram telt momenteel zo'n 300 miljoen actieve gebruikers per maand en Twitter moet het met 288 miljoen 'doen'. Facebook is met 1.39 miljard actieve gebruikers het grootste sociale netwerk.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.