Nieuws
27 december 2017 - Ron Smeets

WhatsApp stopt met BlackBerry en Windows Phone 8 Na 31 december (2017) geen updates meer

Heb jij nog een Windows Phone 8 of een Blackberry OS/OS10 toestel en gebruik je WhatsApp? Dan moet je weten dat de chatservice over enkele dagen, vanaf 31 december 2017, de ondersteuning van de app voor die besturingssystemen beëindigt. Dat betekent niet dat je vanaf dan ook niet meer kunt WhatsAppen, maar jouw toestel zal geen updates van WhatsApp meer ontvangen.  Eventuele nieuwe functies gaan dan dus ook niet meer werken. Uiteindelijk is de kans groot dat WhatsApp, deels of helemaal niet meer functioneert op toestellen met Windows Phone 8 en BlackBerry OS/OS10.

Klein deel van de WhatsApp community
WhatsApp adviseert iedereen zo snel mogelijk te upgraden naar een toestel met een nieuwe besturingssysteem. Dat betreft (gelukkig) maar een klein deel van de totale WhatsApp community. BlackBerry OS en Windows Phone 7 hebben samen ruim minder dan 1% marktaandeel. Voor BlackBerry gebruikers betekent het stoppen van de WhatsApp support dat ze letterlijk moeten overstappen naar Android, als ze wel nog een BlackBerry willen blijven gebruiken. Windows Phone 8 gebruikers kunnen nog kiezen voor een Windows Phone 8.1 of Windows 10 toestel, maar daarvan is inmiddels ook al een tijdje bekend dat Microsoft de ontwikkeling van al haar smartphone versies van Windows stopgezet heeft. De kans is dan dus groot dat je over een tijdje met dezelfde, verouderde software, problemen te maken krijgt. Voor zowel de BlackBerry als Windows Phone 8 WhatsAppers geldt dat ze na 31 december hun bestaande WhatsApp account ook niet meer opnieuw kunnen verifiëren op die toestellen. 

WhatsAppen met een BlackBerry die nog op het BlackBerry OS/OS10 draait, wordt straks niet meer ondersteund door WhatsApp

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.