Nieuws
31 maart 2015 - Ron Smeets

WhatsApp is SMS definitief voorbij En dat is nog maar één van de vele berichtendiensten

Het zal niemand verbazen dat we tegenwoordig veel meer app-en dan sms-en. Eind vorig jaar, zo hebben analisten becijferd stuurden we dagelijks zo'n 30 miljard app'jes en nog 'maar' 20 miljard sms'jes naar elkaar.

Een paar jaar geleden was het nog groot nieuws dat we met z'n allen, wereldwijd, 2.700 miljard SMS'jes per dag verstuurden. WhatsApp heeft dus nog even te gaan voordat de berichtenservice die aantallen bereikt. Letwel, SMS'en was destijds de enige mogelijkheid om mobiel berichten te versturen. WhatsApp kent vele tientallen concurrenten zoals Messenger, Hangouts, Snapchat, Telegram, Viber etc. Ook diensten waarmee dagelijks vele miljarden berichten verstuurd worden.

In het bericht over de aantallen berichtjes wordt ook nog gemeld dat via de verschillende messaging diensten vorig jaar in totaal 69 biljoen, dat is 69.000 miljard berichten verstuurd zijn. Een jaar eerder, in 2013 dus, waren dat er nog 'maar' 27.4 biljoen (27.400 miljard). Kortom, het gebruik van WhatsApp en andere messaging diensten groeit exponentieel terwijl het SMS gebruik rap afneemt. Zoals gezegd, dat zal niemand echt verbazen, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.