Nieuws
20 december 2013 - Redactie MobileCowboys

WhatsApp heeft ruim 400 miljoen actieve gebruikers

Dat WhatsApp erg populair is, weten we natuurlijk allemaal al. Nederland is één van de landen waar het WhatsApp-gebruik het hoogst is in de hele wereld. Vannacht maakte het gelijknamige bedrijf bekend dat de dienst inmiddels maandelijks wordt gebruikt door ruim 400 miljoen mensen. Vier maanden geleden maakte het bedrijf nog bekend dat ze 300 miljoen actieve gebruikers hadden per maand, dus in vier maanden tijd zijn er 100 miljoen extra gebruikers bijgekomen. 

De CEO van WhatsApp, Jan Koum, liet in het persbericht weten dat WhatsApp momenteel 50 medewerkers heeft en dat het vooral programmeurs zijn. Hij is trots op het feit dat WhatsApp geen cent heeft uitgegeven aan reclame en andere marketingcampagnes, iets waar andere berichtendiensten nog een puntje aan kunnen zuigen. Ook zijn er in WhatsApp geen advertenties te vinden, iets waar hij ook trots op is.

WhatsApp verdient voornamelijk geld aan de abonnementskosten. Pverigens heeft WhatsApp wel concurrentie gekregen van Facebook Messenger en Snapchat, maar de praktijk leert ons dat deze applicaties goed naast elkaar gebruikt kunnen worden. Verder gaat Koum in het bericht ook in over mensen die WhatsApp goed hebben kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor relaties en hulpverlening. Dit alles volgens een ideale kerstgedachte.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl