Nieuws
23 oktober 2013 - Nichal Joosse

WhatsApp heeft ruim 350 miljoen actieve gebruikers per maand

Tijdens het Nokia-evenement gisteren in Abu Dhabi maakte de CEO van WhatsApp, Jan Koum, bekend dat WhatsApp momenteel 350 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft. Dat is een stijging van 50 miljoen in amper twee maanden tijd. Koum, die normaal gesproken enigszins terughoudend is tegenover de pers, onthulde dat WhatsApp intensief samenwerkt met Nokia, waaronder het direct delen van foto's vanaf de camera bij de drie nieuwe Asha-toestellen die gisteren zijn aangekondigd. 

Nokia is overduidelijk één van de belangrijkste partners voor WhatsApp. Het bewijs hiervan leverde Koum tijdens zijn praatje: de berichtendienst ontvangt zeker 250.000 nieuwe aanmeldingen per dag van alle Nokia-apparaten, inclusief Symbian, Asha en Lumia-telefoons. Dit is een forse hoeveelheid, al zal dit bij iOS- en Android-apparaten vast nog meer zijn.

Het nieuws laat zien dat WhatsApp de concurrentie ver achter zich laat. In augustus maakten ze al bekend dat ze 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers hadden en dat er 31 miljard berichten per dag worden verstuurd, waarvan er 11 miljard verstuurd worden en 20 miljard ontvangen worden. 

Over de auteur: Nichal Joosse