Nieuws
23 april 2014 - Ron Smeets

WhatsApp gebruik groeit ook na overname door Facebook

Toen facebook bekend maakte dat het sociale netwerk de populaire berichtendienst WhatsApp overnam was de wereld voor veel 'App'ers' even te klein. Wat gaat facebook met onze telefoonnummers doen? Krijgen we reclame in WhatsApp etc, etc, etc. Berichten over het massaal overstappen naar alternatieve diensten, zoals Telegram, waren het nieuws van de dag.

Welnu, gisteren maakte WhatsApp bekend dat het aantal actieve gebruikers van de service sinds de overname door facebook met 50 miljoen gestegen is. Op dit moment telt de wereld dus 500 miljoen WhatsApp'ers. 

Medio december stond de teller nog op 400 miljoen. Acht weken later, medio februari (tijdens de overname) was dat dus 450 miljoen en nu, negen weken na de overname dus op 500 miljoen. Een snel rekensommetje leert dan dat de groei dus niet stagneert.

Het is wel zo dat de groei van WhatsApp nu het snelst vordert in landen als India, Brazilië en Mexico. Zeg maar, de ontwikkelende smartphone gebieden ;-) Naast de vele miljarden berichten die dagelijks door de servers van WhatsApp afgehandeld worden hebben analisten becijferd dat iedere dag meer dan 700 miljoen foto's en 100 miljoen video's via WhatsApp verstuurd worden.

WhatsApp Blog

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.