Nieuws
01 oktober 2013 - Nichal Joosse

WhatsApp-concurrent ChatOn meer dan 100 miljoen gebruikers

ChatOn, de messaging app van Samsung, heeft inmiddels ruim honderd miljoen gebruikers. Dit maakte Samsung zondagnacht bekend. In oktober 2011 werd de dienst opgericht om te concurreren met WhatsApp en in mei 2013 stond de teller op vijftig miljoen gebruikers. Ruim vier maanden later is dat aantal dus verdubbeld. Er moet wel bij gezegd worden dat ChatOn standaard geïnstalleerd staat op Galaxy-producten.

Gebruikers zijn echter niet verplicht om de app te gebruiken, net zoals iMessage voor Apple-gebruikers geen verplichte kost is. Samsung liet in het artikel weten dat de dienst de grootste groei doormaakt in India, China en de Verenigde Staten. Ook in het Midden-Oosten wordt ChatOn steeds populairder. Over Nederland vertellen ze niets, maar in Nederland is WhatsApp overduidelijk de populairste messaging app.

ChatOn werkt net als alle andere messaging apps: gebruikers kunnen elkaar berichten sturen over het internet. ChatOn heeft als voordeel dat de app ook in de browser gebruikt kan worden, waardoor berichtjes dus ook via een computer of tablets verstuurd kunnen worden. Ook kunnen gebruikers met de app foto's, video's, auto en geanimeerde berichten versturen.  

Over de auteur: Nichal Joosse