Nieuws
10 oktober 2005 - Ron Smeets

Wet ter bescherming van mobiele klanten

Nadat eerder een vergelijkbare poging in California strandde onder de druk van de machtige Telco lobby probeert nu de staat Massachusetts een wet in te voeren die de rechten van mobiele abonnees in bescherming moet nemen.

In de zogenaamde 'Cellphone Bill of Rights' wordt onder andere bepaald dat contracten een maximale looptijd mogen hebben van 1 jaar en dat de rekeningen die klanten ontvangen duidelijker moeten worden. Bovendien zou de wet de Telco's de verplichting opleggen om alle 'zwarte gaten' in hun netwerken te dichten zodat elke abonnee overal bereik heeft.

Het zal jullie niet verbazen dat de Amerikaanse Telco's, in navolging van California, ook de invoering van deze wet met hand en tand zullen proberen te voorkomen.

Initiatiefnemers en voorstanders zijn echter van mening dat de mobiele klanten meer dan genoeg betalen om minimaal dezelfde voorwaarden en wettelijke bescherming te genieten die ook al lang gelden voor abonnees van vaste telefoonlijnen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.