Geruchten
21 augustus 2015 - Ron Smeets

Werkt Samsung aan een 'Active' versie van de Galaxy Note 5? En zo ja, komt die dan wél naar Nederland en de rest van Europa?

De voorbijgaande jaren heeft Samsung van vrijwel alle high-end Galaxy S smartphones ook een zogenaamde 'Active' variant gemaakt. Zo ook van de Galaxy S6. Die hadden, en hebben, vaak een 'dikkere' accu, een robuuste behuizing en waren natuurlijk waterdicht en stofbestendig.

Het gerucht gaat nu dat de Koreaanse fabrikant ook aan een Galaxy Note 5 Active werkt. Dat zou dus voor het eerst zijn dat de Note phablet een robuuste broer krijgt. Aanwijzingen daarvoor worden gezocht in het uitlekken van een 4100 mAh accu. Aanvankelijk werd aangenomen dat die in de Galaxy Note 5 verwerkt zou worden maar dat bleek dus niet juist. Nu gaat het verhaal dat die accu voor de Galaxy Note 5 Active bedoeld is, zo melden anonieme bronnen in de VS. Het toestel zou vanaf november via AT&T beschikbaar komen.

Allemaal leuk en aardig, maar als de Active variant van de Note 5 er inderdaad komt dan is het natuurlijk nog maar de vraag of wij daar hier in Nederland en Europa van kunnen gaan genieten. De gewone Note 5 wordt hier immers ook niet op de markt gebracht.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.