Geruchten
06 februari 2015 - Ron Smeets

Werkt LG weer aan een Windows Phone toestel? Geruchten melden de mogelijke komst van een low end Windows toestel

Sinds Microsoft en Nokia met elkaar samenwerkten, en de Finnen uiteindelijk helemaal overgenomen werden, hebben de andere grote merken weinig interesse meer getoond in Windows Phone als OS voor een deel van hun smartphones. OK, Samsung heeft nog een beetje met wat Ativ's 'gespeeld' en ook HTC bracht nog een paar toestellen op de markt met het Microsoft OS, maar daar bleef het voor wat betreft de grote fabrikanten dan ook bij. Behalve dan misschien de One M8 Windows variant van HTC.

Als de geruchten die uit twee 'hoeken' opduiken kloppen, dan bestaat de kans dat LG binnenkort weer eens een Windows Phone toestel op de Amerikaanse markt gaat zetten. Online dook een document op waarin de LG VW820, een toestel voor het Amerikaanse Verizon, genoemd wordt. Dat is nog geen bewijs voor het feit dat het een Windows Phone toestel wordt, maar bij Adduplex wordt datzelfde toestel genoemd als een van de nieuwe Windows Phones.

Daar worden ook enkele specs genoemd waaruit geconcludeerd kan worden dat de LG VW820 een relatief goedkoop toestel wordt. Hij heeft namelijk een 4.7 inch scherm met een resolutie van 480 x 854 pixels. Iets wat we bij de meeste mid-range en alle high-end toestellen al lang niet meer zien. Er wordt overigens niets gezegd over welke Windows Phone versie het toestel heeft. Gespeculeerd wordt wel over Windows 10, maar daarvoor is geen enkel bewijs. Dat geldt natuurlijk ook voor de echtheid van deze geruchten, zoals altijd.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.