Nieuws
02 september 2013 - Nichal Joosse

Werknemers HTC opgepakt vanwege diefstal van geheimen

Business Insider wist via de China Times te melden dat drie HTC-medewerkers ervan verdacht worden bedrijfsgeheimen te hebben gestolen en van plan waren om deze geheimen door te verkopen aan Chinese bedrijven. Taiwanese aanklagers zijn een onderzoek gestart tegen de verdachten. Er werden huiszoekingen uitgevoerd in het Research and Development Centre van HTC, maar ook in kantoren en huizen van de verdachten. 

HTC liet desgevraagd weten dat de drie werknemers verdacht worden van het delen van bedrijfsgeheimen met nog onbekende Chinese bedrijven. Het zou gaan om de techniek die gebruikt zal worden in nieuwe smartphones van HTC met Sense 6.0, die naar alle waarschijnlijkheid dit jaar nog onthuld zullen gaan worden. Het zou gaan om de chief industrial designer, een divisiechef en een ontwerper van HTC.

Ook beschuldigt HTC de werknemers van het claimen van teveel kosten, via vervalste vouchers. De medewerkers, die op non-actief zijn gezet, ontkennen alle beschuldigingen. Het aparte aan deze zaak is dat de drie werknemers hun eigen bedrijf zijn begonnen, gespecialiseerd in het ontwerpen van smartphones.  

Over de auteur: Nichal Joosse