Toestellen
06 april 2006 - Ron Smeets

Werkende N91 gespot

Het lijkt er dan toch echt van te gaan komen. De boys bij Gizmodo (USA) hebben een werkende Nokia N91 in hun handen gehad.

Zoals aangekondigd is Nokia's musicphone voorzien van 4GB geheugen en heeft ie dezelfde 2MP cam als de N90, hoewel John van Gizmodo de indruk heeft dat Nokia toch nog iets aan die camera verbeterd heeft.

Wat opvalt op de foto's (verderop) is dat het keypad van de N91 vrij klein is. Wel heeft deze Nokia ook een Symbian menutoets aan de zijkant zitten.

Wel hadden ze bij Gizmodo wat kleine problemen met de ontvangst en geluidskwaliteit tijdens het bellen, maar die waren snel verholpen. Iedereen weet inmiddels wel welke problemen, met name op software gebied, de ontwikkelaars van de N91 gehad hebben het afgelopen jaar.

De N91 wordt, als ie in de winkels ligt, geleverd met een desktop stand met lader, audio kabel om hem aan je autoradio te koppelen en de Nokia Suite PC software.Gerelateerde links:
Nokia N91 crashtest
N91 niet onder de kerstboom
Nokia's Musicphone toch deze lente in de winkel
Nokia showt N-series
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.