Geruchten
19 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

Werken Google en Nikon samen aan de Nexus 5?

Volgens de laatste geruchten (ja, ja, daar zijn ze weer) zijn Google en Nikon samen bezig om aan de opvolger van de Nexus 4 te werken. Waar Nikon jammerlijk faalde met de CoolPix S800c die op Android werkt zijn er tot nu toe weinig echt goede Android camera telefoons op de markt. Samsung heeft met de Galaxy Camera een poging gedaan om 3G in een fototoestel te stoppen, dat is gelukt alleen vergaten ze een goede camera. Als de geruchten kloppen dan zou de Nexus 5 daar dus verandering in moeten gaan brengen?

Het leuke van geruchten is dat je nooit weet of ze kloppen, maar mijn ogen begonnen toch wel wat te twinkelen toen ik het bericht voorbij zag komen dat Nikon, samen met Google werkt aan een revolutionaire camera telefoon. Voor het gemak als Nexus 5 bestempeld.
Het geval wil dat Vic Gundotra Google's Senior Vice President of Engineering op zijn Google+ account tegen Sizar Adam bevestigd dat Google "committed" is om "insanely great cameras" te maken in de Nexus telefoons.

Daarmee is natuurlijk nog niet gezegd dat Nikon aan het toestel meewerkt maar de quote van de tipgever dat de camera module een "triple camera sensor thing" heeft en "Nikon branding" zou erop moeten wijzen dat de twee samenwerken.
Ik geef toe, het is nog vaag, zeker omdat Nikon zelf ook gebruik maakt van een derde partij (Sony) als het gaat om beeldsensoren, maar een interessant is het wel. De behoefte aan goede camera's in telefoons wordt steeds groter, kijk maar naar de Nokia 808 Pureview, de Lumia 920 en de HTC One met UltraPixels.
Volgens Daniel P van Phone Arena heeft het toestel verder een 5 inch scherm met 1080p, een Snapdragon 600 processor 2 GB RAM 8/16GM aan opslag en een 31410 mAh batterij, maar of de specs ook kloppen? Dat blijft gissen ;)

via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl