Geruchten
26 september 2010 - Ron Smeets

Wereldwijde WIndows Phone 7 lancering op 21 oktober?

De lancering van Windows Phone 7 staat vlak voor de deur, maar de exacte datum is nog steeds niet officieel bekendgemaakt. Er circuleerden al twee data, 11 en 15 oktober en nu is daat nog een derde bijgekomen: 21 oktober.

NeoWin meldt dat bronnen die bekend zijn met de planning van Microsoft de datum van 21 oktober genoemd hebben. Die dag zouden er verschillende launch events gepland staan in diverse landen over de hele wereld waaronder Engeland, Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Nog geen nieuws over events in Nederland en/of België dus, maar dat zegt natuurlijk nog niets. Volgens de informatie van NeoWin zouden op 21 Oktober in de betreffende landen ook al direct de eerste Windows Phone 7 toestellen in de winkelschappen liggen. We zullen zien.

UPDATE (27-09, 07u55): Als we de laatste geruchten mogen geloven, dan gaat Microsoft de lancering van Windows Phone 7 niet wereldwijd op dezelfde dag laten plaatsvinden. Er komen namelijk berichten uit de VS dat de lancering van Windows Phone 7 daar pas op 8 November gepland staat. Het zijn allemaal nog geruchten (ook de datum van 21 Oktober voor de, naar nu blijkt, Europese release, dus niets is nog zeker.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.