Entertainment
17 juli 2012 - Ron Smeets

Wereldrecord 'verkleed als mobieltje' nu op 330 personen

Er zijn veel rare wereldrecords. Dit is er ook zo een, en nog wel gerelateerd aan mobiele telefoons ;-) In Engeland hebben 330 personen deelgenomen aan een, zo bleek achteraf, geslaagde poging om het wereldrecord 'verkleed als mobieltje' te pakken te krijgen.

Dat is dus gelukt. Voor zover bekend is het echter (nog) geen officieel Guinness World Record, dat staat op 275 personen, maar dat mocht de pret van de 330 als Nokia, Blackberry, iPhone of een andere mobiele telefoon verklede deelnemers niet drukken.

Behalve het 'Wereldrecord' was het evenement ook bedoeld om geld in te zamelen voor goede doelen. Elke deelnemer moest minimaal 2 pond betalen (ca €2,50). In totaal werd zo'n 50.000 pond ingezameld voor 18 verschillende goede doelen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.