Nieuws
12 november 2006 - Ron Smeets

Wereldrecord SMSen voor 16-jarige student uit Singapore

Er zijn verschillende 'wereldrecords' SMSen, maar de enige officiele staat in het Guiness World Record boek.

De eerste wereldrecordhouder volgens Guiness stamt uit september 2002, de Amerikaan James Trusier. In 2004 scherpte hij zijn eigen record aan tot 67 seconden.

Voordat gisteren de 16-jarige Singaporese student Ang Chuang Yang het record naar 41.52 seconden bracht stond het op naam van Ben Cook uit de VS. Hij had in Juli 42.22 seconden nodig om het officiele 'record SMSje' van 160 tekens in te typen.

Om in aanmerking te komen voor de titel van SMS wereldrecordhouder moet je het volgende standaard bericht van 160 tekens gebruiken zodat de moeilijkheidsgraad voor iedereen gelijk is: "The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human."

Tegen de tijd dat je in de buurt van de 40 seconden komt kun je Guiness bellen om een officiele recordpoging te wagen.Gerelateerde links:
Amerikaan herovert sms-record
Winnaar NK SMS in 40.23 seconden
Telfort's eerste NK SMSen
Nieuw wereldrecord SMSen
Wereldrecord SMS-en onder de minuut
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.