Nieuws
22 oktober 2005 - Ron Smeets

Wereldrecord mobiele telefoonverkoop

Q3 van 2005 gaat vooralsnog de geschiedenis in als meest succesvolle kwartaal voor de verkoop van mobiele telefoons.

In totaal gingen er tussen juli en september wereldwijd 208,3 miljoen over de toonbanken. Ruim 2,5 miljoen meer dan vorig record-kwartaal, Q4 van 2004.

Nokia en Motorola blijven de markleiders en maakten ook de meest progressieve groei door t.o.v. hun concurrenten. Ten opzichte van een jaar geleden steeg Nokia's aandeel van 29,4% naar 32%. Motorola bleef steken op 18,6% maar boekte wel 66% meer omzet in vergelijking tot het zelfde kwartaal een jaar geleden. Het succes van de RAZR en ROKR lijken daar debet aan.

Met de feestdagen voor de deur wordt overigens alom verwacht dat het huidige record niet lang stand zal houden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.