Entertainment
28 augustus 2012 - Ron Smeets

Wereldrecord 'mobiele telefoon werpen' nu boven de 100 meter

Ik had er al een paar jaar niets meer over gelezen, maar het jaarlijkse wereldkampioenschap 'mobiele telefoon werpen' bestaat nog steeds. Dit wordt telkens in Finland gehouden en onlangs was het weer zover, voor de 13e keer.

De winnaar werd de 18-jarige lokale favoriet Ere Karjalainen (foto). Hij wierp zijn mobieltje naar de nieuwe wereldrecordafstand van 101 meter en 46 centimeter. Bijna vijf meter verder dan de nummer twee. Zuid Afrika's Jeremy Gallop kwam namelijk niet verder dan 94 meter 67.

Overigens is er nog wel wat te doen over het wereldrecord. Enkele maanden geleden wist de Brit Chris Hugh een mobieltje namelijk 102 meter en 68 centimeter ver te werpen tijdens de JIM Mobile Championships in België. Dat record werd echter niet erkend door de organisatie van de wereldkampioenschappen in Finland. Tsja, het zal wel ;-)) Hieronder nog een kort videoverslag van de 13e werelkampioenschappen mobiele telefoon werpen.

http://www.youtube.com/watch?v=Sgw99VoCssU

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.