Toestellen
15 maart 2007 - Ron Smeets

Wereldprimeur: Pantech's magnetische slider GSM

De Koreaanse toestelmaker Pantech heeft in de afgelopen jaren al menig bijzonder toestelontwerp onthuld.

Vaak kwamen de designs niet verder dan de tekentafel of een prototype, maar deze keer zit het er naar uit dat de Pantech op het punt staat een wereldprimeur op toestelgebied ook daadwerkelijk in de winkels laat belanden.

Woensdag kondigde de toestelmaker namelijk een toestel aan waarbij het slider mechanisme werkt door middel van magnetische velden. Denk aan de magneettreinen waarbij geen fysiek contact bestaat tussen de trein en de rails.

Pantech is er naar eigen zeggen in geslaagd deze technologie in een GSM te verwerken. De twee delen van de slider bewegen dus volledig los van elkaar waarbij de bovenzijde dus over een magnetisch veld 'glijdt'.

Op de foto hierboven is het toestel te zien dat verder een redelijk normale, platte (9.9mm) multimedia GSM is met een 1.3MP camera, MP3 speler en DMB video support.Gerelateerde links:
Pantech sluit toesteldeal met Orange
Pantech's visie op 4G mobieltjes
Pantech GSM met 'vetmeter'
Pantech's blik op de toekomst
4 Megapixel slider van Pantech
De helende infrarood GSM van Pantech
Pantech T-Slide camphone
Bellen met je vingerafdruk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.