Nieuws
09 september 2008 - Ron Smeets

Wereldprimeur N96 en 'Tube' voor Taiwan

Een week geleden meldde KPN in een officieel persbericht dat zij met de lancering van de Nokia N96 op 15 september de wereldprimeur van deze nieuwe, zij het langverwachtte, high-end Nokia zouden hebben.

Vanaf vandaag is het toestel echter al in de Taiwanese telefoonwinkels te koop, zo meldt DigiTimes.

Een leugentje om bestwil of heeft Nokia KPN doen geloven dat ze echt de wereldprimeur hadden? Ach zo erg is het natuurlijk niet en Taiwan ligt zo ver van Nederland dat de verkoopcijfers van de N96 hier nauwelijks door beïnvloed zullen worden.

In het bericht van DigiTimes is verder te lezen dat Nokia van plan is haar marktpositie in Taiwan, waar de Finnen ook al marktleider zijn, nog verder te willen verstevigen.

Zo zou ook de eerste Touchscreen Nokia, de 5800 XpressMedia of 'Tube', vanaf Oktober zijn opwachting in de Taiwanese winkels gaan maken, nog vóórdat de onlangs aangekondigde N79 en N85 uit zullen komen.

Eerder gingen ook al geruchten rond over een eventuele release, op 8 Oktober, van de 5800 XpressMedia in Engeland.Gerelateerde links:
Nokia 5800 XPressMedia vanaf 8 Oktober in Engeland?
Nokia 5800 XpressMedia in nieuwe Batman film?
Nokia 5800 XpressMusic op Duitse reclameposter
Wereldprimeur N96 voor Nederlandse markt
Nokia Tube komt eind dit jaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.