Toestellen
08 november 2005 - Ron Smeets

Wereldprimeur: Eerste Java-based smartphone

LG kondigde vandaag aan dat men de ontwikkeling van 's werelds eerste smartphone, gebaseerd op het Java platform.

GSM's en Smartphones die gebruik maken van Java applicaties zijn er natuurlijk al langer, maar LG's nieuwste model maakt gebruik van Java als operating system.

Verder is het toestel, voor een Smartphone, voorzien van de standaard opties en toepassingen zoals een 1.3MP cam, 176x220 TFT diaplay, SD Card voor opslag tot 1 GB en diverse muziek, video en foto players en -viewers.

Voor de ontwikkeling heeft LG samengewerkt met een relatief nieuwe speler in de Java-markt, SavaJe. Meer technisch getinte info over de Java Smartphone kun je in het persbericht van Savaje terugvinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.