Nieuws
05 mei 2011 - Ron Smeets

Welk nieuw Sony Ericsson toestel wordt morgen onthuld?

Morgen organiseert Sony Ericsson een persbijeenkomst in Amsterdam. Wat daar precies gepresenteerd gaat worden is nog niet bekend, maar volgens de fabrikant gaat het om een software- en een hardware product.

De software zou natuurlijk de Android 2.3.4 update of nieuwe versies Time- en/of MediaScape. Sony Ericsson liet in Barcelona al doorschemeren dat haar 'custom Android UI' pas later dit jaar vernieuwd zou worden. Interessanter is echter de speculatie over het nieuwe toestel dat de Zweeds-Japanse fabrikant in Amsterdam zal presenteren.

Ik zet mijn geld (niet echt hoor ;-)) op de nieuwe uitvoering van de Xperia X10 Mini Pro (foto hierboven). Dit toestel zweeft al maanden in het geruchtencircuit rond en ik weet uit welingelichte bron dat deze eigenlijk in Barcelona al onthuld zou worden maar dat Sony Ericsson op het laatste moment besloot die lancering uit te stellen om er voor te zorgen dat de volledige aandacht van de internationale media, en consumenten, op de Xperia Arc en de Xperia Play gericht zou worden. Welnu, die toestellen liggen inmiddels in de winkels en dus zou nu het moment wel rijp kunnen zijn om de nieuwe Xperia Mini Pro te onthullen.

De afgelopen dagen dook ineens ook de Sony Ericsson Azusa op. Daarvan zijn nog geen plaatjes of afbeeldingen te zien maar alleen een 'Nenamark benchmark resultaat' (zie hieronder). Daarin is te zien dat dit toestel voorzien zou zijn van een 854 x 480 pixel display (dezelfde resolutie als de Arc) en een Qualcomm Andreno 205 GPU. Enfin, morgen rond deze tijd weten we meer. Wat denken jullie?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.