Nieuws
27 januari 2007 - Ron Smeets

Wel vaak een nieuwe ringtone, maar er niet voor betalen

Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek onder Britse mobiele bellers door Informa Telecoms & Media, gehouden onder 1870 mobiele bellers.

Van de ondervraagden had 51% in de afgelopen zes maanden een nieuwe ringtone op zijn of haar mobieltje geinstalleerd. Slechts 13% zei ook daadwerkelijk voor de ringtone betaald te hebben.

Of dit nu betekent dat veel mobiele gebruikers hun ringtones illegaal downloaden is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen want veel bellers downloaden hun (MP3) ringtones ook rechtstreeks van hun PC naar de GSM.

Heel begrijpelijk, want iedereen die wel eens een ringtone via Jamba of andere ringtoneproviders gedownload heeft weet dat de kwaliteit van die ringtones, ook de real- en MP3- versies, over het algemeen niet echt super is.

Via: mocoNews.Gerelateerde links:
Share ringtones en mobiele games online
Populariteit mobiele muziekdownloads in VS daalt
Amerikaanse consument vindt $1.25 genoeg
Ringtones zoals ze ooit bedoeld zijn
Mobiele muziekdiensten geen cashcow
Gratis ringtones kosten miljoenen
Ringtones moeten orgel redden
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.