Toestellen
22 augustus 2014 - Ron Smeets

Wel of geen metalen behuizing voor de Galaxy S6 ?

Onlangs presenteerde Samsung de Galaxy Alpha. Het toestel waarmee, naar eigen zeggen, een nieuwe designrichting gekozen wordt. Dat begon nu dus met een metalen, aluminium, rand rondom het toestel in plaats van de het bekende verchroomde blik en moet 'eindigen' met de Galaxy S6 in een volledig metalen (uni)body. Zo luiden althans de geruchten en als Samsung echt een nieuw toesteldesign wil omarmen dan kunnen ze bijna niet anders.

De Koreaanse fabrikant heeft in het verleden altijd geroepen dat de productie van metalen toestelbehuizingen voor de Galaxy S serie lastig zou zijn vanwege de grote aantallen waarin die smartphones over de toonbanken vliegen. Dus is het niet gek dat daar nu ook alweer volop over gespeculeerd wordt.

En het 'excuus' dat Samsung in het verleden gebruikte om haar plastic design en materialen goed te praten zou nu wel eens waarheid kunnen worden. Natuurlijk kost de productie van 50 miljoen metalen behuizingen veel meer moeite en resources dan kunstof varianten dus de Koreaanse fabrikant had met dat excuus deels gewoon gelijk.

Het probleem waar Samsung nu tegenaan kan lopen is het feit dat de meeste productiecapaciteit voor metalen behuizingen al (jaren) opgesnoept wordt door Apple (en een beetje door HTC). En ook het Chinese Xiaomi is een seriueze afnemer van metalen behuizingen. In totaal zouden de verschillende producenten maandelijks zo'n 1 miljoen metalen behuizingen per maand kunnen maken, maar dat aantal lijkt mij wat aan de lage kant geschat als je bedenkt dat Apple in een gemiddelde maand al 12 miljoen iPhones verkoopt. Maar goed, de productiecapaciteit wordt hoe dan ook een issue als Samsung in de komende anderhalf jaar 50 miljoen Galaxy S6's van een metalen behuizing wil laten voorzien.

Samsung moet dus op zoek naar extra capaciteit, of een verandering van haar huidige leveranciers. Hoe dan ook een heuse uitdaging. De vraag is dan ook terecht of dat wel zal lukken voordat de Galaxy S6 in productie genomen gaat worden. 

Foto viaVia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.