Nieuws
28 oktober 2009 - Ron Smeets

Wel of geen Ladyphone Viral van Yfke Sturm?

Gisterenmiddag meldde onze broer DutchCowboys dat er een Viral video voor de nieuwe Samsung Ladyphone uitgelekt is. In de video, die hieronder ook te zien is, spelen een steeds schaarser geklede Yfke Sturm, een Limousine en een Samsung telefoon (vermoedelijk dus de Allure S) de hoofdrollen.

Volgens de PR woordvoerders van Samsung maakt de betreffende video echter geenszins onderdeel uit van een Samsung Ladyphone Viral Marketing campagne en is hij ook niet in opdracht van Samsung gemaakt. Onze collega blogger Arjan is er echter van overtuigd (op basis van informatie die hem ter ore gekomen is) dat dat wel het geval is. De vraag is nu natuurlijk wie er gelijk heeft.

Als je de video bekijkt dan vallen een aantal zaken op die vóór Arjans stelling pleiten:
- Yfke Sturm speelt zoals gezegd de hoofdrol en zij is inderdaad het gezicht van de Samsung Ladyphone.
- Na ongeveer 44 seconden wordt Yfke gebeld. Kenners horen aan de ringtone dat het een Samsung toestel is.
- Hij komt welliswaar nooit goed in beeld maar op sonmmige momenten is een toestel te zien dat wel iets weg heeft van de nieuwe Samsung Ladyphone (Allure S). Zie de afbeelding/screenshot hierboven.

Van de andere kant zijn er ook enkele opvallende zaken die volgens mij tegenspreken dat het hier om een Samsung Viral zou gaan:
- Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Samsung een Ladyphone gaat 'pluggen' met een erotisch getinte Viral video met als titel 'Yfke stripping in a limo'. Niet echt vrouwvriendelijk, toch?
- Als dit een Samsung Ladyphone viral zou zijn, dan blijkt dat in ieder geval niet uit de video zoals die nu ge-edit is. Alleen kenners zullen een Samsung toestel herkennen aan de ringtone, maar niemand kan zien dat het hier om de Ladyphone gaat.
-Yfke heeft op Twitter wel al geroepen dat deze video een reclamestunt is, maar ze werkt natuurlijk niet alleen maar voor Samsung dus de kans is zeker reeel dat deze viral heel ergens anders voor gemaakt is.

Het feit dat de betreffende tweet van Yfke inmiddels verwijderd is spreekt, zo kort na de commotie rondom deze uitgelekte video, wel weer vóór de stelling van DutchCowboy Arjan. Natuurlijk moet iedereen zelf maar bepalen wat hij of zij er van vindt en ik hoor/lees graag jullie mening hierover. Hier is de video in kwestie:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.