Nieuws
18 september 2008 - Redactie MobileCowboys

Wekelijks 850.000 mobiele internetters

Mobiel internet wordt wekelijks gebruikt door ongeveer 850.000 Nederlanders. Binnen de groep die gebruik maakt van mobiel internet, gebruikt 19% het zelfs dagelijks. Dat blijkt uit een onderzoek van online onderzoeksbureau Multiscope onder haar media, mobiel & gaming panel waaraan ruim 19.000 personen meewerkten.

Uit eerder onderzoek in samenwerking met OMI bleek dat 1,6 miljoen Nederlanders maandelijks gebruik maken van mobiel internet.

De meerderheid van de ondervraagden zegt een mobiele telefoon te hebben die geschikt is voor mobiel internet (54%). Ongeveer 20% van deze groep maakt ook daadwerkelijk gebruik van mobiel internet. De meeste gebruikers van mobiel internet hebben gekozen voor een onbeperkte databundel (58%). Hierdoor zijn de kosten vooraf helder en rekent men niet af naar gebruik. E-mail op de mobiel blijkt niet erg populair. Minder dan 10% van de mobiele internetters zegt het te gebruiken.

Van de groep die dagelijks gebruik maakt van mobiel internet, de spreekwoordelijke mobiele voorhoede, ziet u in de volgende tabel een top 10 van de toestelmerken die men gebruikt om het mobiele internet op te gaan:

Voor gebruikers die meer dan 50 euro per maand betalen aan abonnements- en verbruikskosten blijkt de Nokia N95 het meest gebruikte toestel te zijn.

Media, mobiel & gaming groeien steeds meer naar elkaar toe. Multiscope speelt hier voor haar opdrachtgevers op in met hét media, mobiel & gaming panel van Nederland. Een panel met daarin meer dan 20.000 leden waarbinnen selecties gemaakt kunnen worden op meer dan 30 achtergrondkenmerken en vele aanbieders en merken. Bijna 3.000 respondenten uit dit panel hebben bovendien toestemming gegeven voor het beantwoorden van onderzoeksvragen via hun mobiele telefoon. Mobiel marktonderzoek is uitermate geschikt voor live feedback.

Via: DutchCowboysGerelateerde links:
Nieuwe mobiele internet abonnementen van T-Mobile
Mobiel internet, populair bij jongeren
Mobiel internetten? Dat doe je op de WC
Ruim 50% doet niet aan mobiel internetten
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl