Toestellen
05 april 2006 - Ron Smeets

Wegwerp GSM van Motorola

De nieuwe Motorola i580 is een toestel die tegen een stootje kan, vandaar dat wij hem de titel 'wegwerp GSM' teogedicht hebben.

Oorspronkelijk ontworpen voor gebruik in het (Amerikaanse) leger en dus letterlijk 'weersbestendig'. Dankzij onder andere een rubberen omhulsel is de i580 ongevoelig voor slagregens, schokken en stof (vooral zandstormen natuurlijk).

Daarnaast is het ook nog eens een redelijk complete GSM met 1.3MP cam, MP3 speler, GPS ontvanger, Bluetooth en een Transflash memory slot. Het toestel ondersteund ook de zogenaamde Push-To-Talk optie, beter bekend als Walkie-Talkie functie.

De i580 komt nog dit kwartaal, eerst alleen in de VS, op de markt via Sprint-Nextel en is feitelijk de opvolger van de i530, ook een shock- en waterproof toestel.Gerelateerde links:
Survival GSM
Waterdichte Casio GSM voor LG
Shockproof iPod covers
Waterdichte Nano case
Walkie talkie GSM's in Oostenrijk
Walkie Talkie GSM in top 10 kids speelgoed
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.