Nieuws
18 september 2008 - Redactie MobileCowboys

Weet waar je vrienden zijn met Hi

PERSBERICHT - Overvolle agenda’s staan het spontaan afspreken met vrienden vaak in de weg. In gesprekken met Hi gaven jongeren aan graag een dienst te hebben die het mogelijk maakt om makkelijk hun vrienden te ontmoeten. Omdat Hi intensief luistert naar haar klanten, de Hi Society, heeft Hi een dienst ontwikkeld op de mobiele telefoon waarmee vrienden real time te lokaliseren zijn.

De dienst van Hi werkt met behulp van zendmasten. Voordeel hiervan t.o.v. diensten die werken met GPS is dat iedereen er ongeacht het type toestel gebruik van kan maken. Een ander voordeel is dat de dienst actief kan blijven zonder dat dit batterij kost. Uiteraard kan de dienst ook uit worden gezet.

De nieuwe dienst van Hi waarmee je je vrienden kunt lokaliseren maakt het voor iedereen makkelijker om spontaan in levende lijve af te spreken met vrienden. Het laat de actuele locatie van vrienden zien via een kaart op de mobiele telefoon of op hi.nl. Daarnaast kun je instellen dat je een sms-bericht ontvangt als er een vriend in de buurt is. Op die manier loop je elkaar niet mis of je kunt er juist voor kiezen een andere weg in te slaan.

Mobiele telefoons die Java ondersteunen, kunnen de dienst gebruiken door het downloaden van een applicatie, wie geen Java heeft kan onder andere via internet op je mobiel de dienst gebruiken.

In oktober lanceert Hi een gratis bèta van de dienst. Klanten van Hi kunnen deze versie testen en helpen daarmee de dienst te perfectioneren. Zij kunnen zich inschrijven voor Hi Xperiment op hi.nl/xperiment. Op basis van de resultaten van het Xperiment wordt eind 2008 de consumentenversie geïntroduceerd.Gerelateerde links:
Lokaal zoeken met ilocal Mobile
Google's 'My Location' voor de verdwaalde beller
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl