Entertainment
23 januari 2006 - Ron Smeets

Weer slachtoffer van schietpartij gered door GSM

Enkele maanden geleden hadden we het verhaal van de Engelse juwelier die tijdens een overval op zijn zaak beschoten werd en het overleefde omdat zijn GSM de kogel 'opving'.

Enkele dagen geleden werd een vergelijkbaar verhaal gepubliceerd over een man in Florida die in zijn Trailer tot twee maal toe beschoten werd en het overleefde doordat zijn mobieltje een van de kogels net voldoende afremde om hem voor ernstig letsel te behoeden. Waar de tweede kogel uiteindelijk belandde wordt niet gezegd, maar in ieder geval kon John Stephens op iegen kracht hulp zoeken bij zijn buurvrouw.

De grote vraag is nu natuurlijk of deze verhalen op waarheid berusten of dat dit de geboorte is van een nieuw 'Broodje Aap Verhaal'. Ik moet toegeven dat ik daar bij het bericht over de juwelier niet eens bij stilgestaan heb, maar hoe langer ik er nu over nadenk, hoe onwaarschijnlijker het mij lijkt dat een huidige GSM (plastic over plastic) een kogel die met meer dat 1000 km/h aan komt 'stormen' kan tegenhouden. Wellicht dat we de Mythbusters maar eens moeten mailen. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.