Nieuws
06 oktober 2015 - Ron Smeets

Weer 'n verliesgevend kwartaal voor HTC Taiwanese fabrikant ziet omzet halveren, maar verlies iets teruglopen

Het is al een tijdje kommer en kwel bij HTC. Iedereen die een beetje het nieuws en de telecom wereld volgt kan dat niet ontgaan zijn. Vandaag heeft de Taiwanese fabrikant de eerste kwartaalcijfers over de periode tussen juli en september (Q3 2015) gepubliceerd. En net als het vorige kwartaal zijn ze niet bepaald rooskleurig te noemen, al is diep rood natuurlijk wel een veel geziene kleur voor rozen ;)

De omzet van HTC daalde, vergeleken met een jaar geleden, van 1.15 miljard naar 599 miljoen euro. Nagenoeg een halvering dus. Vorig kwartaal werd nog een omzet van net iets meer dan 900 miljoen euro gehaald. Ook nog altijd bijna een derde meer dan het meest recente kwartaal. In dat licht bezien valt het verlies over het derde kwartaal nog wel mee. Die viel met 123 miljoen Euro namelijk zo'n 25 miljoen euro lager (waarbij lager dus minder verlies betekent), uit. Dat hele kleine lichtpuntje heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de kostenbesparingen die HTC ingevoerd heeft.

Over enkele dagen (20 oktober) zal HTC haar nieuwe vlaggenschip smartphone onthullen. In de weken en maanden daarna zal moeten blijken of de fabrikant daarmee de weg naar succes weet terug te vinden.

Bron (pdf)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.