Toestellen
04 juli 2011 - Ron Smeets

Weer 'n Nokia N9 preview; Nog geen info over uitrol in NL/BE

Ik ben al twee weken aan het proberen een Nokia N9 in handen te krijgen maar de boys en girls van Nokia Benelux hebben het toestel, zo zeggen ze zelf, ook nog niet. Althans, nog geen model dat ze aan de pers of bloggers kunnen (of mogen) laten zien. Jammer!

In de rest van de wereld lijkt dat niet zo'n probleem te zijn, getuige ook onderstaande, zoveelste, Nokia N9 preview.

Deze werd gemaakt door de boys van PhoneArena. Hun Nokia PR/Media contact heeft er schijnbaar wel al eentje die getest en gefilmd mag worden. Ik wacht dus nog maar even geduldig af. Wellicht dat Nokia naar aanleiding van deze posting nog contact opneemt ;-)) Tot nu toe moest ik het (helaas) doen met onderstaande verklaring omtrent de N9 in de Benelux na mijn (herhaalde) verzoek om toch snel even met een N9 te kunnen 'spelen'. Overigens stelde ik ook een vraag over de uitrol van de N9 in de Benelux. Er werd vorige week in reacties al gespeculeerd over het feit dat de N9 niet (als eerste) bij ons zou gaan verschijnen.

"Wij (Nokia Benelux) hebben in ieder geval nog geen N9 in ons bezit om je te laten zien en weet ook nog niet wanneer dat gebeurt. We nemen contact met je op als we ‘m hebben. Over de uitrol van N9 wordt veel gespeculeerd, feit blijft dat er nog niet duidelijk is wanneer, voor welke prijs en in welke landen de N9 exact zal uitrollen. Ook over batch landen is nog niets bekend. Meer info is er op dit moment helaas nog niet."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.