Nieuws
03 januari 2007 - Ron Smeets

Weer meer nieuwjaars SMSjes verzonden

Tijdens de afgelopen nieuwjaarsnacht zijn wederom meer SMSjes en telefoontjes gepleegd dan een jaar geleden.

Bij Vodafone zijn op oudejaarsavond tussen 22.00 en 4.00 uur ongeveer 17,5 miljoen SMSjes verstuurd. Dat is bijna 67 procent meer dan een jaar eerder.

Bij KPN werden in dezelfde nacht ongeveer tien miljoen berichten verstuurd. Ongeveer 28 procent meer dan tijdens de vorige nieuwjaarsnacht. De piekt lag rond één uur 's nachts, vertelt KPN-woordvoerder Stephen Hufton.

Bij de cijfers van KPN zijn niet de SMSjes van dochterbedrijf Telfort meegerekend. Telfort-klanten verstuurden tussen 22.00 en 2.00 uur bijna 1,5 miljoen berichten. Dat is bijna 25 procent meer dan een jaar eerder.

Niet alleen probeerden mensen elkaar via SMS een gelukkig nieuwjaar te wensen. KPN registreerde rond de jaarwisseling 7 miljoen mobiele belminuten. De gesprekken duurden gemiddeld één tot anderhalve minuut. Vodafone telde rond de jaarwisseling in totaal ongeveer 6,5 miljoen mobiele gesprekken.

Bron: ANP en WebWereldGerelateerde links:
Nieuwjaars SMS naar 70.000 'vrienden'
Kerst- en Nieuwjaars SMSjes weer populairder
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.