Nieuws
02 december 2009 - Ron Smeets

Weer een Vodafone storing [UPDATE 12u05, opgelost]

UPDATE 12u05: De storing is opgelost, zo meldde Vodafone zojuist. "De vanochtend gemelde datastoring is opgelost. De storing die vanochtend vroeg ontdekt werd bleek het gevolg van onderhoudswerkzaamheden vannacht. Een minderheid van de klanten die gebruik maakte van het UMTS-netwerk ondervond mogelijkerwijs moeilijkheden bij het gebruik van mobiel internet in verschillende delen van het land. Deze storing heeft geen relatie met de landelijke storing van vorige maand."

Het gaat al een paar weken niet zo goed met het mobiele (data)netwerk van Vodafone. Na enkele kleine- en de grote problemen van twee weken geleden is het vandaag alweer raak.

Volgens een woordvoerder is dit keer alleen het datanetwerk getroffen, maar de problemen kunnen wel gevolgen hebben voor zo ongeveer de helft van alle Vodafone klanten die gebruik maken van mobiele data diensten (o.a. internet, BlackBerry, 'dongels'). Op dit moment is nog niet bekend wat de oorzaak is of wanneer de problemen verholpen zullen zijn. Vodafone zegt er met man en macht aan te werken, maar dat zal niemand verbazen.

UPDATE 10u45: Zojuist ontving ik deze persmededeling van Vodafone: Ter informatie: de datadiensten van Vodafone ondervinden sinds vanochtend een storing. Hierdoor kunnen klanten van Vodafone hinder ondervinden bij het opzetten van een dataverbinding. Dat betekent dat mobiel internet op mobiele telefoon of laptop voor een deel van de klanten niet mogelijk is. Op dit moment wordt er met man en macht gewerkt om te achterhalen wat de oorzaak van de storing is en deze te verhelpen.

Kortom, ze weten het niet en zitten wederom met hun handen in het haar. Ik ben benieuwd wat ze nu als goedmakertje gaan bedenken. Een chocolade letter? Het is bijna Sinterklaas, toch ;-)))

UPDATE 11u25: Volgens Vodafone is de storing die sinds enkele uren het mobiele UMTS datanetwerk van de provider in de greep houdt rond 12u00 opgelost.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.