Entertainment
16 april 2009 - Ron Smeets

Weer een postduif gepakt

Ik zag dit bericht vorige week al maar eerlijk gezegd dacht ik toen dat dit een klassiek voorbeeld was van een oud verhaal dat in een nieuw jasje gestoken was.

Bijna een jaar geleden zijn namelijk in Brazilië ook postduiven ontdekt die gebruikt werden om mobieltjes een gevangenis in te smokkelen. Twee weken geleden dook een vergelijkbaar verhaal op uit Colombia.

Vanochtend kwam ik echter de 'mugshot' (foto hierboven) van de Colombiaanse duif in kwestie tegen. Blijkbaar dus toch een nieuw incident. Kans is natuurlijk wel redelijk groot dat de Colombianen het truukje geleerd hebben van hun Braziliaanse 'broeders'. Prachtig toch.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.