Nieuws
22 augustus 2012 - Ron Smeets

Weer een 'ontplofte' iPhone lader

Voor een toestel waarvan jaarlijks meer dan 100 miljoen exemplaren wereldwijd over de toonbanken vliegen valt het aantal van deze klachten nog alleszins mee maar het is wel verstandig om de iPhone lader met het toestel aangesloten niet continu in het stopcontact te laten zitten.

Vorige week was er weer een gevalletje van 'boem'. Dit keer was een nietsvermoedende Nederlandse iPhone eigenaresse het slachtoffer. De foto's leveren het onomstotelijke bewijs dat er hoe dan ook iets mis ging tijdens de laatste oplaadcyclus van deze lader.

Naar eigen zeggen lag het toestel rustig op te laden toen ze een harde knal hoorde, gevolgd door de stinkende geur van verbrand (of ge-explodeerd) plastic. Bij de Vodafone winkel, waar ze het toestel een tijdje geleden aangeschaft had, hadden ze dit nog niet eerder meegemaakt. Zoals gezegd, het is zeker niet de eerste keer dat een iPhone lader op deze manier aan zijn, vroegtijdige, eind komt. Gelukkig voor de iPhone eigenaresse heeft het toestel zelf deze explosie overleefd.

Lader-iPhone-knal-a Lader-iPhone-knal-d Lader-iPhone-knal-d1 Lader-iPhone-knal-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.