Geruchten
06 juli 2016 - Ron Smeets

Weer een nieuw kiekje van de iPhone 7 En de WSJ is er zeker van dat er geen 16GB versie meer komt

Met nog ongeveer twee maanden te gaan voordat de officiele onthulling van de iPhone 7 zal plaatsvinden draaien de geruchtenmolens natuurlijk vrolijk door. Zo dook vandaag in China een nieuw, vermeend, kiekje op van de achterzijde van de iPhone 7. Het toestel op die foto lijkt heel erg veel op de iPhone 7 die in eerdere geruchten al te zien was. Compleet met de nieuw gepositioneerde, en minder opvallende, 'antennestrepen'.

In hoeverre dit ontwerp, dat zoals eerdere geruchten ook al meldden, nauwelijks verschilt van het huidige iPhone model, de waarheid benadert weet alleen Apple.

Verder heeft ook de WSJ weer een iPhone 'nieuwtje' dat de afgelopen weken al vaker voorbij kwam, nieuw leven ingeblazen. Volgens Joanna Stern heeft de Amerikaanse fabrikant namelijk definitief besloten dat de nieuwe iPhone niet meer in een 16GB variant te koop zal zijn. Verder noemt ze ook enkele andere, weinig verrassende, vernieuwingen zoals een betere camera, nieuwe (snellere) processor, betere accu en het verdwijnen van de headset aansluiting. Allemaal zaken die al vele keren de revue gepasseerd zijn.

Welke geheugenuitvoeringen er dan precies komen is nog niet bekend. Gespeculeerd wordt over 32, 64, 128 en 256GB. Al lijkt het mij onwaarschijnlijk dat Apple vier uitvoeringen gaat verkopen. Mocht er inderdaad een 256GB versie komen, dan gok ik er op dat ook het 128GB model verdwijnt.

Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.