Toestellen
06 juni 2006 - Ron Smeets

Weer een iPod achtige muziek GSM

Kijk, dat het design van de iPod veel producenten inspireert tot het ontwerpen van iets dat er op lijkt is geen nieuws meer, maar om vervolgens te beweren dat je de iPod niet gekopieerd hebt en dat jouw 'clickwheel' helemaal zelf ontworpen is, vinden we toch een beetje flauw.

Asus komt, voorlopig alleen op de Aziatische markt, met de J206 muziek GSM op de markt. Dat het toestel een hoog iPod gehalte heeft zie je meteen aan het clickwheel achtige touchpad waarbij het aanraken van de bediening voldoende is om de gewenste functie (play, pause, voor- of achteruit) te selecteren.

Asus benadrukt dan dus ook dat het toeval is dat haar clickwheel op dat van de iPod lijkt omdat ze de touch sensitive technologie erachter namelijk zelf ontwikkeld hebben. Dat mag dan wel zo zijn, maar ze maken mij niet wijs dat de ontwerpers het ronde design niet afgekeken hebben van Apple's populaire MP3 speler. Niks mis mee, maar zeg dat dan gewoon.

Het toestel zelf ondersteund diverse muziekformaten (o.a. MP3, AAC, WAV) en heeft een accu die voldoende power heeft voor 12 uur luisterplezier. Standaard wordt het toestel geleverd met 60Mb intern geheugen, dus is het aanschaffen van een microSD card geen overbodige luxe.

Verder heeft de J206 een USB aansluiting en standaard minijack plug voor je headset. Of deze iPod achtige muziektelefoon ook naar Europa komt is niet bekend.Gerelateerde links:
Drie dagen met de Nokia N91; een review
LG's MP3 GSM met iPod look en clickwheel
Mobiele download top 40 op komst?
Omzet mobiele muziek naar kwart miljard
Samsung belooft 10 GB musicphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.