Toestellen
04 juli 2007 - Ron Smeets

Weer een Fake Nokia van CECT, de N6300

Voor diegenen die zich afvragen of dit ooit een keer afgelopen zal zijn. Ik denk het niet! Chinese namaak bestaat al vele tientallen jaren en dat zal ook nog vele tientallen jaren zo blijven.

Enfin, CECT hebben we al vaker voorbij zien komen met toestelmodellen die qua uiterlijk en vaak ook qua typenaam 'toevallig' op populaire toestellen van de (grote) merken lijken.

De CECT N6300 is er ook weer zo eentje. Formeel heeft het toestel de type-aanduiding F16 meegekregen, maar boven het display staat toch echt 'N6300'.

Het is ook duidelijk een rip-off van de Nokia 6300. In een poging de N6300 toch nog iets van een eigen identiteit mee te geven hebben zebij CECT gekozen voor een zwart-gouden uitvoering. Een kleur die bij het origineel van Nokia niet verkrijgbaar is.

De specs van deze nep-Nokia zijn overigens zo slecht nog niet. Een 2.6inch QVGA touchscreenm 1.3MP camera, stereo speakers en een microSD geheugenkaart is allemaal standaard aanwezig.Gerelateerde links:
Nokia 5700 'Music' rip-off
Fake N95 met slider functie
Fake Nokia 7380 op eBay
Een nep Shine die er niet op lijkt
Videoreview van een fake iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.