Toestellen
17 december 2007 - Ron Smeets

Weer een Chinese nep iPhone

Aan de lange rij van Chinese namaaktoestellen kunnen we weer een iPhone kloon toevoegen.

Wat opvalt is dat dit toestel vooral uiterlijk veel weg heeft van de iPhone. Kijkend op het display zie je wel icoontjes die een beetje op die van Apple lijken, maar zeker niet zo 'waarheidsgetrouw gekopieerd zijn' als bij de bekende Meizu 'iPhone'.

Om het 'Apple gevoel' wat extra kracht bij te zetten hebben deze fakers gebruik gemaakt van de bekende Apple slogan 'Think different'. Bovendien hebben ze ook alvast een opzwepende infomercial gemaakt om het toestel aan te prijzen.

De video:Gerelateerde links:
Chinese namaak iPhone?
Nog een Chinese iPhone
Inkoppertje voor de juristen van Apple
Nieuwe foto's van de Meizu M8 iPhone kloon opgedoken
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.